hediye

3 Katlı Kullan At Yüz Maskesi 50'li

3 Katlı Kullan At Yüz Maskesi 50'li en uygun fiyatı ile stoksepeti.com'da

  • Ürün Kodu: SS51488
  • Bugün Kargoda!
  • 100 TL ve üzeri kargo ücretsiz!
  • Minimum 1 adet alınabilir
19,20 TL

Maske

Yüzün tamamı için ya da belirli bir kısmında kullanmak için üretilmiş olan maskeler, birçok meslek grubunda aktif olarak kullanılmaktadır. Tek kullanımlık hijyen ve virüs maskelerinden, uzun kullanımlı olan gaz maskelerine kadar bir çok çeşidi bulunan maskeler mevcuttur. Cerrahi maskeler sizi hem olumsuz hava koşullarından, mikroplardan, hastalıklardan korurken, gaz maskeleri ve siperlikler ise yüzünüze alacağınız darbeden ve mikroplardan korurlar.

Maske Çeşitleri Nelerdir?

Filtresi olan maske modelleri ile solunum yollarınızı daha iyi koruyabilirsiniz. Kumaş ve özel malzemeler ile üretilen maskeler ile de ağız ve burnunuzu dışarıdan gelecek olan hastalıklardan ve mikroplardan koruyabilirsiniz. Bu maskeler çok hafif oluşları ile de kullanım kolaylığı sağlar.

Yüzünüzü Her Türlü Darbeden Koruyan Maskeler

İş Sağlığı güvenlik kuralları gereğince birçok meslek grubu çalışırken yüzlerini gelebilecek ve oluşabilecek darbelerden korumak için maske takmak zorundadırlar. Kaynak işi ile uğraşıp kaynak makinası kullananlar özellikler gözlerini ve yüzlerini oluşabilecek tehlikelerden korumak için siperlikli maske takmak zorundadırlar. Koruyucu özellikteki bu maskeler darbeye dayanıklı özel malzemelerden üretilip, uzun sürelerce kullanılabiliyor.

Koruma Türüne Göre Üretilen Maskeler

FFP ve N95 maskeleri koruma türüne göre üretilen maskelerdendir. FFP tipi maskeler havada görülmeyen toz, bakteri, mikroplara karşı koruma sağlar. FFP tipi maskeler de kendi içinde üç sınıfa ayrılır buda onun koruma özelliklerini belirler. FFP3 tipi maske en çok koruma sağlayan ve en güvenli maskelerdendir. En küçük toz taneciklerine karşı üst düzey koruma ve önlem sağlar. Çeşitli hastalıklardan korunmak ve üst düzey koruma için FFP3 maskelerini güvenle kullanabilirsiniz.

N95 maskeleri ise daha çok tıp alanında kullanılan tıbbi maskelerdir. Gözle göremediğiniz toz, duman, mikrop, bakteri gibi maddelerin ağız yoluyla bulaşmasını önleyerek yüksek koruma sağlar. Yüksek filtre özellikleri mevcut olduğundan tam donanımlı koruma sağlar, güvenle kullanabilirsiniz.

Virüs Maskeler ve Cerrahi Maskeler

Cerrahi tıbbi maskeler Türk Standartları Enstitüsü’ne uygun olarak CE sertifikası almış olan maskelerdir.  Ameliyathane ve hastane ortamlarında cerrahi işlemler sırasında dış ortamlardan gelen hastalık ve mikropların bulaşmasını önlemek için tasarlanan cerrahi maskeler 2 ya da 3 katlı kâğıt veya özel kumaşlardan üretilmektedir. Sağlık personelinin hasta muayenesi esnasında FFP3 veya N95 maske kullanmaları önerilmektedir.

Cerrahi maskeler solunum yolu hastalığı olan veya şüphelenilen (Covid-19, Grip, Tüberkülöz vs.) kişilerin, hastalığı başkalarına bulaştırmamaları için kullanılır. Bu tip 3 katlı cerrahi maskeler tek kullanımlık ürünler olduğu için bir maskenin maksimum 4 saat kullanılması tavsiye edildiğinden gün içerisinde maskenizi sık sık değiştirmelisiniz. Maskeyi çöpe atmadan önce bir poşete koyup çöpe atmalısınız. Çıkarıldıktan sonra tekrar takılmaması tavsiye edilir. Uygun fiyatları ve kolay ulaşılabilir özellikleri ile herkes tarafından tercih edilirler.

Ventilli Solunum Maskeleri

Ventilli solunum maskelerinin üzerinde nefes alırken açılan ve nefes verirken kapanan valf ve filtre mevcuttur. Bu maskeler daha çok tozlu ve mikroplu ortamlarda kullanılır. N95’de ventilli solunum maskelerindendir. Özellikle sıcak ve nemli ortamlarda bu maske içerisindeki sıcak havayı dışarıya atarak, uzun saatler boyunca bu maske ile çalışan kişilerin çalışmalarını kolaylaştırır. Filtreleme yapmadan nefesi dışarı verdiği için, hastaların nefesinden çıkan mikrobun başkalarına bulaşmasına engel olmaz. Bu maskeyi kullanan kişilerin eğer ki hasta ise başkalarına da bulaştırmamaları için üzerine bir de cerrahi maske takmaları tavsiye edilir.

Ventilsiz Solunum Maskeleri

FFP2 ve FFP3 maskeleri ventilsiz solunum maskelerine örnektir. Çevredeki bakteri, partikül ve mikropların en az %95’ini tutan maskelerdir. Sağlık çalışanları için özel durumlarda kullanılması için üretilmiş olan maskelerdir. Özellikle Covid-19 gibi hastalığı bulunan kişilerin muayenesi, teşhisi gibi riskli bulaşma durumu olduğu zamanlarda sağlık çalışanlarının özellikle kullanması gereken maskedir. Hasta olan kişilerin hastalığı başkasına bulaştırmaması için solunum maskeleri kullanılmamalıdır. Hastaların bulaştırıcılığı engellemek için cerrahi maske kullanması yeterlidir.

Maske Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hastaların veya hastalığı atlatanların hastalığı başkalarına bulaştırmaması için cerrahi maske kullanmaları gerekmektedir. İnce partikülleri geçirmeyen en az 3 katlı cerrahi  maske kullanmanız gerekmektedir. Maskeyi yüzünüzde rahat taşımak ve sağlam bir şekilde durması için üst kısmında tel olan telli cerrahi maskeleri tercih etmelisiniz. Eğer maskenin lastikleri kulağınızı acıtıp, rahatsız ediyorsa maske takma aparatı ile maskenizin kullanımını daha rahat hale getirebilirsiniz. Cerrahi maskeler tek kullanımlık olduğundan her 4 saatte bir maskenizi yenilemeniz gerekmektedir.

Üretim Yeri: Türkiye

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Ürün Etiketleri: 3, katli, kullan, at, yuz, maskesi, 50, 39, li

İlgili Kategoriler:  Kozmetik & Kişisel Bakim | Medikal Ürünler | Cerrahi Maske